Kinderredactie

indy ow res 3

Indy

Ik ben Indy, 10 jaar en piano spelen, dansen, musical.ly - whats appen- en kijken naar you tubers doe ik het liefst.
Kinderrechten zijn belangrijk. Ik vind het vreselijk als kinderen geen rechten hebben en dat sommige kinderen dood gaan omdat er geen goede gezondheidszorg is.
Ik vind het mooi om interviews te doen en om te schrijven. Goed om mensen te laten weten wat kinderrechten zijn en ik leer zelf ook meer over kinderrechten.

Kaya

Ik ben Kaya en ik ben 10 jaar oud. Ik ben gek op de boeken van Harry Potter, de Twilight films en ik luister heel veel muziek. Ik zit in de redactie van de kinderkrant, omdat mijn moeder al 5 keer naar Lesvos is geweest om vluchtelingen te helpen. Door al haar verhalen wilde ik ook heel graag iets doen. Ik hou heel erg van schrijven en ik ben heel nieuwsgierig. Dus was meewerken aan de kinderkrant perfect voor mij. Het is fijn dat er rechten zijn speciaal voor kinderen die ervoor zorgen dat we veilig kunnen leven en beschermd worden.

kaya low res zw

foto volgt nog

Jamila

Tekst volgt nog

Djaneva

Tekst volgt nog

djeneva low res 2

Djai

Djai

Hey ik ben Djai 13 jaar, ik ben dol op piano spelen en muziek luisteren!
Ik heb veel filmpjes gezien over kinderen die het moeilijk hebben en ik ben me heel erg bewust van het feit dat er mensen buiten de fijne plek waar ik woon bestaan die het extreem moeilijk hebben! En daar viel bij mij het kwartje en ik dacht: “Hoe kan ik als kind deze kinderen helpen?!”. In de redactie bij de Kinderkrant!
Kinderrechten zijn enorm belangrijk. Kinderen zijn mensen en hebben net zo veel rechten als volwassenen. En ja ze zijn wat jonger en kunnen misschien nog niet het alfabet op zeggen maar kinderen spreken vanuit hun hart. Dat kunnen ze en dat is toch het belangrijkste. Kinderen hebben meer fantasie en denken anders, volwassenen maken geen onderscheid tussen kinderen en ouderen!

Terra

Hoi ik ben Terra en ben 11 jaar oud. Ik vind het heel fijn om buiten te spelen en ik hou erg van muziek en bewegen. Kinderrechten zijn zo belangrijk . Wij hebben een goed leven, maar veel kinderen helemaal niet. Sommige kinderen beseffen niet dat er ook kinderen zijn die niets hebben en ik vind het heel belangrijk omdat te laten zien. Om te laten weten wat we eraan kunnen doen. Als iedereen zich inzet voor kinderen die niets hebben, zorgen we er waarschijnlijk samen voor dat veel kinderen het beter krijgen en dat er dan ook kinderen zijn die niet meer hoeven te vluchten.

Terra
maysea low res zw

Maysea

Ik ben Maysae, ik ben 11 jaar en ik ben gek op tekenen & lezen. Ik zit in de redactie omdat ik kinderrechten een heel belangrijk onderwerp vind. Alle kinderen moeten eerlijk behandeld worden. Ik vind het heel leuk om mee te werken aan de kinderkrant en ik hoop echt dat mensen meer aandacht aan kinderrechten gaan besteden.

Nineke

Hallo, ik ben Nineke, ik ben 15 jaar en mijn hobby is eigenwijs zijn. Ik ben trots om te zeggen dat de Nederlandse kinderen, waar ik één van ben, tot de gelukkigste van de wereld behoren. Maar toch is er ook in Nederland nog veel te bereiken als het gaat om kinderrechten. Sommige kinderen krijgen nog niet de hulp en zorg waar ze wel recht op hebben. Daarom maak ik gebruik van artikel 13 van het Internationale Verdrag inzake de Rechten van het Kind, namelijk het recht dat kinderen hun mening mogen laten horen. En met dit recht probeer ik andere kinderen hun rechten (terug) te geven, op de eerste plaats in Nederland, maar als ik daarbuiten ook wat kan betekenen doe ik dat graag. Zoals artikel 2 van hetzelfde verdrag zegt: alle kinderen, waar ter wereld ook opgegroeid, met welke kenmerken dan ook, zijn gelijk.

nineke ow res
fahima ow res

Fahima

Hey! Ik ben Fahima, ik ben 15 jaar en ik vind het erg belangrijk dat kinderen hun rechten kennen. Er zijn veel kinderen die het moeilijk hebben in Nederland. Er zijn kinderen die in armoede leven, kinderen die gevlucht zijn, kinderen die niet naar school kunnen en zo zijn er heel veel voorbeelden op te noemen. Alle kinderen en juist ook de kinderen die het moeilijk hebben moeten weten waar ze recht op hebben. Kinderen moeten weten dat er rechten zijn die ervoor zorgen dat ze beschermd worden, zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen en veilig kunnen opgroeien. Daarom doe ik mee aan de kinderkrant. En ik hoop om samen met de andere leden een verandering te kunnen maken want ieder kind verdient het om gelukkig te zijn!

Roos

Ik ben Roos, ben 9 jaar en ben dit jaar naar groep 6 gegaan. Mijn moeder is journalist en ik word zelf later schrijfster. Ik doe mee aan de kinderredactie omdat mijn moeder een collega is van de fotograaf van de krant, Mona, en omdat ik het leuk vind. Ik hou van lezen, schrijven en waterpolo. Mijn lievelingsdieren zijn paarden.
Ik kan het me niet voorstellen om in een land te wonen waar ik als meisje heel veel dingen niet zo mogen, zoals naar school gaan. Hoewel ik ook niet altijd zin heb om naar school te gaan hoor! In veel landen vinden ze meisjes minder goed dan jongens, dat vind ik heel erg.

roos ow res
mohamed ow res

Mohamed

Tekst volgt nog